VLF Lezing

 

INSCHRIJVEN

HOE

G.C. TENTAKEL

 

WAT

 

WIE

LENSBABY

CREATIEF FOTOGRAFEREN ZONDER COMPUTER

6 oktober 2017

Lensbaby is voor velen een nog onbekend begrip in de fotografie. Het systeem bestaat uit een aantal  lenzen en optieken met selectieve scherpte, met de nadruk op het “creatieve” aspect ervan. Tijdens deze VLF-lezing gaan we na wat het “Lensbaby systeem” inhoudt en welke verrassende resultaten we ervan kunnen verwachten.

G.C. TENTAKEL 20.00u

LENSBABY


CREATIEF FOTOGRAFEREN ZONDER COMPUTER
inschrijven vanaf 1 september 2017 , uitsluitend via
lezing @ vlfvzw .be
met vermelding van:


naam
vlf nummer en club kenletters
VLF vzw
LIMBURG - BELGIE


alle foto's © Jean Claude Delforge
uitgezonderd modelfoto
© MIGALSKImedia
ORGANISATIE
VLF  SOCIAL MEDIA
G.C. TENTAKEL
zaal 3
Kneuterweg 2
3520 ZONHOVEN
LOCATIE

LEZING

Lensbaby is voor velen een nog onbekend begrip in de fotografie. Lensbaby werd opgericht in 2004 om aan een bepaalde behoefte te voldoen. Het systeem bestaat uit een aantal  lenzen en optieken met selectieve scherpte, met de nadruk op het “creatieve” aspect ervan.

Tijdens deze lezing gaan we na wat het “Lensbaby systeem” inhoudt en welke verrassende resultaten we ervan kunnen verwachten.

Lensbaby lenzen kunnen algemeen gebruikt worden in alle domeinen van de fotografie, of je nu portret-, landschaps-, natuur-, macro- of straatfotografie beoefent, het kan allemaal. Door de band gebruiken we grote openingen van F/1.6 tot F/5.6, wat bij de meeste lenzen en optieken voor een dromerig effect zorgt.

Tot hiertoe heb je misschien nog nooit foto’s durven tonen die niet helemaal scherp waren, wat zouden je collega’s fotografen daarvan wel kunnen denken. Durf eens af te stappen van het traditionele denkpatroon dat bijna alles scherp moet zijn in een foto. Die tijd is nu voorbij met het Lensbaby systeem. Je kiest hier zelf hoeveel scherpte je wilt in de foto, gaande van vrijwel niets tot helemaal scherp. Zelfs zonder scherpte resulteert dit in prachtige foto’s.

Kom gerust eens een kijkje nemen en laat je verrassen door deze nieuwe manier om naar de dingen te kijken, dit is namelijk een van de slagzinnen van Lensbaby “SEE IN A NEW WAY”, tot dan…

WIE IS ?

de lesgever .  Jean Claude Delforge en hij woont in Leopoldsburg.
"Ik heb in tegenstelling tot velen heel snel de overstap gemaakt naar de digitale fotografie. Door mijn passie voor de natuur ben ik veel bezig met macrofotografie.
Ik organiseer regelmatig cursussen en workshops die voornamelijk doorgaan in de provincie Limburg, meer bepaald in het Bezoekerscentrum “De Watersnip” in Beringen-Koersel en wijde omgeving."
De thema’s zijn zeer uiteenlopend:

Cursus Natuurfotografie voor beginners
Cursus Natuurfotografie voor gevorderden
Cursus Macrofotografie
Workshops Voorjaarsbloeiers, Libellen en Vlinders, Paddenstoelen, Herfst- en Winterfotografie
Creatieve natuurfotografie
Lensbaby
Vanaf 2018 zullen de workshops georganiseerd worden in zeer kleine groepjes over 1 dag..

INSCHRIJVEN

Vanaf 1 september 2017 kan je je inschrijven voor deze lezing.
Stuur een mailtje met je naam, je clubkenletters  en je VLF nummer naar:

lezing@vlfvzw.be

je ontvangt een bevestigingsmail.